Το πρωτόκολλο Wilbarger

Τι είναι Απτική Αμυντικότητα;
23/06/2020
questionnaire
Έχει το παιδί μου Διαταραχή Αισθητηριακής Επεξεργασίας; Κάντε το Τεστ!
23/06/2020

Η Pat και Julia Willbarger έδωσαν το 3ήμερο 29,30 και 31 Μαΐου του 2008 ένα καταπληκτικό σεμινάριο στην Αθήνα, το οποίο διοργάνωσε η Ελίζα Μάγκλαρη, Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια. Η Ελίζα λοιπόν έφερε αυτά τα “ιερά τέρατα” στο χώρο της Εργοθεραπείας και μας δίδαξαν με πάθος και αγάπη όσα έχουν ανακαλύψει μέσα από την εφαρμογή του πρωτόκολλου Wilbarger σε περισσότερα από 20.000 παιδιά από το 1960 ως και σήμερα. Η εφαρμογή του πρωτόκολλου Wilbarger σε συνδυασμό με την εφαρμογή Αισθητηριακής Δίαιτας μπορεί να έχει πολλά θετικά αποτελέσματα.

Το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι επιτέλους ένα πρόγραμμα θεραπευτικό καθιστά πρωταγωνιστή το γονιό, και όχι το θεραπευτή. Ο θεραπευτής μαθαίνει στο γονιό πώς να εφαρμόζει την Τεχνική Βαθειάς πίεσης με τις συγκεκριμένες βούρτσες. Ο θεραπευτής επίσης δείχνει στο γονιό πώς να κάνει την Στοματική Απευαισθητοποίηση στο παιδί του, αν χρειάζεται. Σχεδιάζει μαζί με το γονιό το πρόγραμμα κάθε μέρας από το πρωί ως το βράδυ. Βρίσκουν τις ώρες που θα μπορεί να εφαρμόζονται και τα δύο πρωτόκολλα και κάποιες άλλες δραστηριότητες όπως κούνιες, τσουλήθρες, σκαρφάλωμα, πάλη κλπ. Χρειάζονται περίπου 4 εβδομάδες εφαρμογής. Ίσως χρειαστούν 3 εβδομάδες. Ή και μετά τις 4 ίσως να χρειαστούν άλλες 2-3 εβδομάδες. Όμως υπάρχουν αλλαγές και αποτελέσματα άμεσα και όπως καταλαβαίνετε το κόστος μιας τέτοιας θεραπείας μειώνεται δραματικά. Ο γονιός γίνεται ο θεραπευτής.

Το σημαντικό είναι ότι ουσιαστικά πρόκειται για μια θεραπεία του Νευρικού μας Συστήματος. Αυτό είναι αρκετά εναλλακτικό σε σχέση με ό,τι κυκλοφορεί. Επίσης εφαρμόζεται σε όλες τις ηλικίες και σε όλες τις πιθανές διαγνώσεις, όταν το παιδί ή ο έφηβος ή ο ενήλικας έχει Αισθητηριακή Αμυντικότητα.

Το πρωτόκολλο Wilbarger μπορεί να βοηθήσει να αρθούν όλες οι δυσκολίες οι αισθητηριακές που αντιμετωπίζουν παιδιά με Αυτισμό, Asperger, ΔΕΠΥ, Ελλειμματική προσοχή και Υπερκινητικότητα, Δυσλεξία, Εγκεφαλική Παράλυση, πρόωρα νεογνά κλπ.

© 2001-2008, Patricia & Julia Wilbarger,, © 2008 Ελίζα Μάγκλαρη/Παιδιατρικό Ινστιτούτο ΕΠΕ

Comments are closed.