Τι είναι Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής Υπερκινητικότητας

Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητα
29/06/2020
Διαχείριση Νοητικής Υστέρησης
29/06/2020

Η Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) συναντάται στο 3% των παιδιών. Κύρια χαρακτηριστικά αυτής της διαταραχής είναι η διάσπαση της προσοχής, η παρορμητικότητα καιη  υπερκινητικότητα υπερβολικού βαθμού για την αναπτυξιακή ηλικία του παιδιού. Το πρόβλημα αυτό εκδηλώνεται στο σπίτι, σε κοινωνικές εκδηλώσεις, στο σχολείο και μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα του παιδιού να ακολουθήσει οδηγίες (γραπτές ή προφορικές), να ολοκληρώσει τις εργασίες του σχολείου, να συμμετέχει σε παιχνίδια και να είναι λειτουργικό στα καθήκοντα του.

Δείτε εδώ όλα τα Χαρακτηριστικά της ΔΕΠΥ

Σύμφωνα με το DSM-IV (Diagnostic and Statistical Manual) της Αμερικάνικης Ψυχιατρικής Εταιρείας, περιγράφονται τρεις υποτύποι της διαταραχής:

  1. Ελλειματικής Προσοχής (Δ.Ε.Π.): το παιδί φαίνεται ότι δεν μπορεί να εστιάσει την προσοχή του ή να παραμείνει συγκεντρωμένο σε μια δραστηριότητα.
  2. Παρορμητικότητας/ Υπερκινητικότητας: έχει κινητική υπερδραστηριότητα και συχνά πράττει χωρίς να το σκεφτεί.
  3. Συνδυασμός αυτών των δύο (Δ.Ε.Π.Υ): δεν συγκεντρώνεται, είναι παρορμητικό και υπερδραστήριο

Η Κρανιο-Ιερή Θεραπεία μπορεί να έχει πολύ θετικά αποτελέσματα στη λειτουργία του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού. Χρησιμοποιείται στην Αμερική με επιτυχία στη θεραπεία της Διαταραχής Ελλειματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) από το 1975.

Μάθετε πώς βοηθά η Κρανιο-Ιερή Θεραπεία στη ΔΕΠΥ

Comments are closed.