Πώς η Κρανιο-Ιερή βοηθάει στη ΔΕΠΥ

child grief
Το παιδικό πένθος και η αντιμετώπισή του
01/01/2021

Η Κρανιο-Ιερή Θεραπεία μπορεί να έχει πολύ θετικά αποτελέσματα στη λειτουργία του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού. Χρησιμοποιείται στην Αμερική με επιτυχία στη θεραπεία της Διαταραχής Ελλειματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) από το 1975.

Η κλινική μας εμπειρία δείχνει ότι κάποιοι περιορισμοί στις δομές του σώματος, ειδικά στα οστά και στις μεμβράνες (μήνιγγες) που περιβάλλουν τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό, μπορεί να είναι ο πρωταρχικός παράγοντας σε ένα σημαντικό αριθμό περιστατικών με ΔΕΠΥ.

Αυτοί οι περιορισμοί μπορούν να επηρεάσουν την κανονική κίνηση των υγρών και των ζωτικών θρεπτικών συστατικών μέσα και έξω από τον εγκέφαλο, τα οποία του επιτρέπουν να λειτουργεί σωστά.

Με μία απαλή προσέγγιση με τα χέρια, η Κρανιο-Ιερή Θεραπεία μπορεί να βοηθήσει στην απελευθέρωση των περιορισμών για τη φυσική βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου, τη μείωση των επιπέδων της ΔΕΠΥ και, σε πολλές περιπτώσεις, την ανάσχεση των διαταραχών εντελώς.

Η Κίνηση των Υγρών είναι Απαραίτητη για τη Βέλτιστη Εγκεφαλική Λειτουργία

Σε κάθε εργασία που αναλαμβάνει ένα άτομο, απαιτούνται πολλαπλές τοποθεσίες και ολοκληρωμένα νευρωνικά κυκλώματα εντός του εγκεφάλου που να λειτουργούν αρμονικά ώστε να έχουμε μια κανονική λειτουργία. Συχνά, σε περιπτώσεις ΔΕΠΥ, ορισμένες από αυτές τις περιοχές αποδίδουν πραγματικά σε ασυνήθιστα υψηλά (υπερκινητικά) και / ή χαμηλά (υποτονικά) επίπεδα.

Τι μπορεί να προκαλεί μια τέτοια δυσλειτουργία; Θα μπορούσε φυσικά να είναι η έλλειψη υγρών που κινούνται εντός του εγκεφαλικού ιστού. Είναι σημαντικό τα υγρά να κινούνται χωρίς περιορισμό σε όλο τον εγκέφαλο για να λειτουργεί ιδανικά. Τα υγρά (αίμα και εγκεφαλονωτιαίο υγρό) μεταφέρουν τα ζωτικά και βασικά στοιχεία που απαιτούνται από τα κύτταρα, ενώ αφαιρούν επίσης τα επιβλαβή απόβλητα. Όταν τα ευαίσθητα εγκεφαλικά κύτταρα δεν μπορούν να λάβουν αυτό που χρειάζονται ή δεν μπορούν να ζήσουν σε περιβάλλον ελεύθερο από τοξικά απόβλητα, μπορεί να εμφανιστεί δυσλειτουργία.

Διαβάστε περισσότερα

Comments are closed.