Rate this item
(0 votes)

Από πού θα αρχίσω την εκπαίδευσή μου;  


ερωτηματικό

Δεδομένου ότι τα σεμινάρια μας είναι σχεδιασμένα ως μεταπτυχιακή εκπαίδευση εξειδίκευσης, η πλειοψηφία των μαθητών που παρακολουθούν τα σεμινάριά μας έχουν ήδη μια πιστοποίηση σε κάποια άλλη ειδικότητα και έχουν λάβει την βασική ικανότητα,τον κώδικα δεοντολογίας και πιθανόν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από αυτή την πρώτη ειδικότητα. Συνήθως αυτό περιλαμβάνει:

 • την οστεοπαθητική
 • την χειροπρακτική
 • την φυσικοθεραπεία
 • την εργοθεραπεία
 • την λογοθεραπεία
 • την οδοντιατρική
 • το θεραπευτικό μασάζ
 • το ρόλφινγκ
 • τις τεχνικές myofascial
 • την ρεφλεξολογία
 • τον βελονισμό
 • την αρωματοθεραπεία
 • και μια ποικιλία από άλλες εκπαιδεύσεις.

Αρχικά, χρειάζεται να έχετε ένα αναγνωρισμένο κρατικό πτυχίο με μαθήματα ανατομίας και φυσιολογίας και να έχετε δικαίωμα εξάσκησης επαγγέλματος και ύστερα να προσθέσετε στην εργασία σας την ΚρανιοΙερή Θεραπεία.

Αν αυτή είναι η περίπτωσή σας, τότε τέλεια!!!

Πηγαίνετε κατευθείαν στις λεπτομέρειες της σελίδας Βασική Εκπαίδευση.

Μετά την ολοκλήρωση του τρίτου σεμιναρίου, SER1, μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε την Παιδιατρική ΚρανιοΙερή Θεραπεία καθώς και σεμινάρια με ποικίλη θεματολογία σχετικά με την ΚρανιοΙερή Θεραπεία. 


άνθρωπος που ανεβαίνει τα σκαλιά

Θα χρειαστεί να λάβετε εκπαίδευση από κάπου αλλού πρώτα. Θα πρέπει να έχετε ένα κρατικά αναγνωρισμένο πτυχίο εκπαίδευσης για παράδειγμα στο θεραπευτικό μασάζ ή βοηθός φυσικοθεραπείας ή κάτι αντίστοιχο και θα χρειαστεί να έχετε την πιστοποίηση μαθημάτων ανατομίας, φυσιολογίας και παθολογίας, καθώς και να έχετε αναπτύξει κάποια εμπειρία ως θεραπευτής δουλεύοντας με ανθρώπους.


γυναίκα με αμφιβολία

Έχω κάποια προηγούμενη εμπειρία στον τομέα υγείας αλλά μήπως δεν είναι αρκετή;

Αν έχετε κάποια προηγούμενη ενασχόληση με τον τομέα υγείας αλλά είτε δεν έχετε ένα κρατικά αναγνωρισμένο πτυχίο, με τα μαθήματα ανατομίας, φυσιολογίας, παθολογίας είτε δεν χρησιμοποιούσατε την ψηλάφηση με τα χέρια στην καθημερινή πρακτική σας (πχ. αν είστε δάσκαλος γιόγκα, πιλάτες ή γυμναστής) μπορεί να χρειαστείτε ή να επιθυμείτε να ολοκληρώσετε ένα Εισαγωγικό CST. Συνήθως βρίσκουμε την κατάλληλη λύση για κάθε περίπτωση εξατομικευμένα.


βοήθεια 

Θέλω να αποκτήσω μερικές δεξιότητες για να βοηθήσω την οικογένειά μου ή φίλους...

Κάποιοι άνθρωποι συμμετέχουν στα σεμινάρια είτε για τη δική τους προσωπική ανάπτυξη ή για να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις με μέλη της οικογένειας σε ένα μη-επαγγελματικό περιβάλλον. Αν ανήκετε σε αυτή την περίπτωση, χωρίς προηγούμενη κατάρτιση και δεν είστε θεραπευτής σας ζητάμε να επικοινωνήσετε μαζί μας πρώτα. 

Μπορεί να ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε ένα Εισαγωγικό σεμινάριο πρώτα, αν δεν έχετε προηγούμενη κατάρτιση ή για να δείτε αν σας ταιριάζει πριν δεσμευθείτε σε ένα πιθανά μακρόπνοο ταξίδι εκπαίδευσης. Δείτε τι περιλαμβάνει το Εισαγωγικό CST.  


Τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει για μένα.

Επικοινωνήστε μαζί μας - θα κάνουμε οτιδήποτε είναι δυνατόν για να βοηθήσουμε! 


Πόσο χρόνο χρειάζεται να αφιερώσω και πότε θα τελειώσω?

 

Συχνά μας ρωτάτε πόσο θα διαρκέσει η εκπαίδευσή μου σε αυτή την εργασία. Υπάρχουν διαφορετικές απαντήσεις που εξαρτώνται από το δικό σας σημείο εκκίνησης. Αν ήδη ασκείτε κάποιο επάγγελμα υγείας και ζητάτε να ενσωματώσετε μερικές τεχνικές σε αυτό που ήδη κάνετε, τότε μερικά σεμινάρια συνοδευόμενα από καλή εξάσκηση θα είναι αρκετά. Παρόλα αυτά η ουσία της εργασίας του Dr Upledger βρίσκετε γύρω από την διαδικασία της Σωματο-Συναισθηματικής Απελευθέρωσης. Το να παραμείνεις γειωμένος και στο κέντρο σου την ίδια στιγμή που είσαι σε επαφή με τους ιστούς του θεραπευόμενου, να μπορείς να κάνεις θεραπευτικό διάλογο και εικονοπλασία, χρειάζεται χρόνια, ή/ και δεκαετίες... Υπερβάλλω σε ένα βαθμό, φυσικά. "Συνεχώς μαθαίνουμε" είναι η απάντηση στην ερώτηση, αλλά για να ολοκληρώσεις το Βασικό Κορμό της Εκπαίδευσης συνήθως παίρνει από 18 μήνες ως 3 χρόνια.