Rate this item
(2 votes)

Πώς είναι μια συνεδρία?


Τι κάνει ο θεραπευτής και πώς θα γίνει μια θεραπεία...

Οι θεραπείες γίνονται πάντα με τον θεραπευόμενο να φοράει τα ρούχα του. Συνήθως ο θεραπευόμενος ξαπλώνει ύπτια σε ένα κρεβάτι θεραπείας. Αν αυτό δεν είναι βολικό μπορεί ο θεραπευτής να κάνει προσαρμογές στο κρεβάτι, ή ο θεραπευόμενος μπορεί να ξαπλώσει στο πλάι ή ακόμη και να παραμείνει καθιστός, αν αυτό είναι απαραίτητο. Συνήθως ξεκινάμε από τα πόδια και εφαρμόζουμε τις τεχνικές αξιολόγησης έτσι ώστε να βρούμε πού το σώμα μας υποδεικνύει να ξεκινήσουμε τη θεραπεία.

 

Όταν αρχίζουμε να μαθαίνουμε τις τεχνικές εστιάζουμε περισσότερο γύρω από το κεφάλι και την σπονδυλική στήλη, αλλά οι θεραπείες δεν περιορίζονται για κανένα λόγο σε αυτές τις περιοχές.

 

Σε ολόκληρο το σώμα μπορεί να υπάρχουν παράγοντες που περιορίζουν την στάση του σώματος και τη λειτουργικότητά του. Με τη χρήση του Κρανιοϊερού Ρυθμού ερχόμαστε σε επαφή και αξιολογούμε το κρανιοϊερό σύστημα και βρίσκουμε που υπάρχουν αυτοί οι περιορισμοί. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούμε στη συνέχεια απευθύνονται σε δομές που περικλείουν μέσα τους το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα, και για αυτό το λόγο επηρεάζουν την κίνηση, τις οδούς που μεταφέρεται ο πόνος νευρολογικά, το πεπτικό σύστημα, το αναπνευστικό σύστημα, τη λειτουργία της καρδιάς, το ενδοκρινικό σύστημα και τις ορμόνες... πιθανώς όλα τα συστήματα του σώματος.

 

Η διαδικασία να δέχεσαι ΚρανιοΙερή Θεραπεία είναι πολύ χαλαρωτική και ευχάριστη (όπως είναι και να δίνεις θεραπεία!). Προβλήματα σωματικά και ψυχικά που ήταν κρυμμένα ή τα αγνοούσαμε έρχονται στην επιφάνεια και επιλύονται μέσα σε ένα περιβάλλον ασφάλειας και αγάπης.

 

Οι θεραπείες συνήθως διαρκούν 1 ώρα, αν και υπάρχουν περιστάσεις που μπορεί να σχεδιάσετε μια συνεδρία μεγαλύτερης διάρκειας με τον θεραπευτή. Τα ραντεβού για τα μωρά και τα μικρά παιδιά διαρκούν συνήθως λιγότερο, 20- 30 λεπτά περίπου.

 Πώς θα αισθάνομαι μετά...

Μπορείς να περιγράψεις το συναίσθημα μετά από μια αγκαλιά?

Πώς είναι ένα ωραίο δείπνο με φίλους; Ή ένα ζεστό μπάνιο μετά από μια μέρα κουραστική με πολύ στρες; Εξαρτάται από διάφορες παραμέτρους και είναι δύσκολο να το περιγράψεις με λέξεις…! Συνήθως θα αισθανθείτε μια χαλάρωση κατά τη διάρκεια της συνεδρίας αλλά και ύστερα από το τέλος της, αν και κάποιες συνεδρίες μπορεί να δώσουν άλλη αίσθηση από κάποιες άλλες και όλα τα σώματα δεν είναι ίδια. Μετά τη συνεδρία μπορεί να νιώσετε γεμάτοι ενέργεια και έτοιμοι να φύγετε αμέσως, ή μπορεί να αισθανθείτε κουρασμένοι και να θέλετε ξεκούραση. Εξαρτάται αποκλειστικά από το σώμα σας και τον τρόπο που αντιδρά σε κάθε αλλαγή. Είναι ιδανικό να έχετε την δυνατότητα για αλλαγές στο πρόγραμμα της ημέρας σας, ώστε να επιτρέψετε στο σώμα σας αυτές τις αλλαγές!


Τι μπορεί να αναμένετε από τους θεραπευτές μας?


Από ένα πρωτόκολο 10-βημάτων μέχρι μοναδικούς τρόπους για να ακολουθήσουν το σώμα στην αυτοθεραπεία

 

Οι θεραπευτές που έχουν εκπαιδευτεί σε εμάς προσφέρουν συνεδρίες ΚρανιοΙερής Θεραπείας ανάλογα με το επίπεδο της εκπαίδευσής τους. Οι θεραπευτές που έχουν ολοκληρώσει το πρώτο και δεύτερο επίπεδο προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο πρωτόκολλο 10-βημάτων και κάποιες συγκεκριμένες τεχνικές στα οστά του προσώπου με το να αφουγκράζονται και να ακολουθούν τους ιστούς του σώματος. Επιπλέον επίπεδα εκπαίδευσης δίνουν την ικανότητα στους θεραπευτές να εντοπίζουν με σιγουριά την αιτία του προβλήματος σε συγκεκριμένες περιοχές και να χρησιμοποιούν τεχνικές διαλόγου με εσάς, τους ιστούς σας αλλά και με τραύματα που μπορεί να αποθηκεύονται στο σώμα σας και να περιορίζουν τη λειτουργικότητα. Στο προχωρημένο επίπεδο εκπαίδευσης οι θεραπευτές έχουμε μελετήσει περισσότερους τομείς φυσιολογίας ή ανατομίας αλλά οι αρχές θεραπείας παραμένουν οι ίδιες: ακούμε και ακολουθούμε το σώμα εμπιστευόμενοι ότι το σώμα γνωρίζει ακριβώς τι χρειάζεται να γίνει. Κάποιοι θεραπευτές επίσης ενσωματώνουν τις τεχνικές που διδάσκουμε με ό,τι άλλο κάνουν στην πρακτική τους εκτός της ΚρανιοΙερής Θεραπείας. Πάντα να ρωτάτε τον θεραπευτή σας για την δουλειά που κάνει - είμαστε πάντα ενθουσιασμένοι για να μοιραστούμε και να σας πούμε περισσότερα για την προσέγγισή μας!