Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2020 00:00

VM1 - Επίπεδο 1 Featured

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Σπλαχνική Κινητοποίηση 1

5-8 Mαρτίου 2020, Αθήνα

Σεμινάριο Πιστοποιημένο από το Barral Institute International

Στο σεμινάριο Σπλαχνική Κινητοποίηση 1 – VM1 θα μελετήσετε τα μοντέλα και τις θεωρίες της λειτουργικής βιοκινητικής, σύμφωνα με την καινοτόμο προσέγγιση Visceral Manipulation του Jean-Pierre Barral.

Αυτή η μέθοδος εκτίμησης και θεραπείας βασίζεται στην θεώρηση ότι κάθε εσωτερικό μας όργανο περιστρέφεται γύρω από έναν άξονα. Εστιάζουμε  στην κοιλιακή χώρα που περιλαμβάνει τα όργανα, τις μεμβράνες τους, τους συνδέσμους, την νεύρωση και τις  λειτουργικές αλληλεπιδράσεις τους στο χώρο. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν χειρισμούς για τη διόρθωση μη φυσιολογικών κινήσεων και μοτίβων έντασης εντός αυτής της κοιλότητας. Για κάθε τεχνική που παρουσιάζεται θα γίνει διάλεξη, επίδειξη και πρακτική εξάσκηση.


 

Κύρια σημεία του μαθήματος

 

    • Θα μάθετε τις δεξιότητες ψηλάφισης για τον εντοπισμό, την αξιολόγηση και την ομαλοποίηση των κύριων περιοχών δυσλειτουργίας στην κοιλιακή κοιλότητα.
    • Θα εξερευνήστε τη δυναμική της κίνησης σε σχέση με τα όργανα, τις μεμβράνες και τους συνδέσμους καθώς και τις επιπλοκές στην περιτονία.
    • Θα εξετάστε τη σχέση των οργάνων μεταξύ τους και τη δομική ή νευρομυοσκελετική δυσλειτουργία τους.
    • Θα αξιολογήστε την λειτουργικής δραστηριότητα των οργάνων και πώς αυτή σχετίζεται με το σύνολικη λειτουργική δραστηριότητα.

Η Σπλαχνική Κινητοποίηση του Jean-Pierre Barral δεν είναι απλώς μια άλλη θεραπεία με τα χέρια που προσθέτουμε στο ρεπερτόριο μας, αλλά μάλλον είναι ένα «στυλ» επικοινωνίας με το σώμα. Κάνουμε όλες αυτές τις τεχνικές, όχι για να διορθώσουμε κάτι στο σώμα αλλά για να « το ξυπνήσουμε λίγο», όπως λέει συχνά ο Jean-Pierre Barral.

Ο Barral έχει πει:  «Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να δώσουμε ένα σαφές μήνυμα στο σώμα.» «Να είστε πολύ συγκεκριμένοι σε σύντομο χρονικό διάστημα.» Αυτά γίνονται μέσα  από την ιδιοδεκτική επικοινωνία που αποτελεί το μοναδικό στυλ του στην εργασία με τους ασθενείς.


Προαπαιτούμενα: Το μάθημα αυτό απευθύνεται σε εξειδικευμένους ή πιστοποιημένους επαγγελματίες υγείας ή σε φοιτητές που ολοκληρώνουν τις σπουδές τους για να γίνουν επαγγελματίες υγείας, με δεξιότητες ψηλάφισης, εμπειρία καθώς και ανατομικές γνώσεις. Κατά την εγγραφή θα λάβετε έναν κατάλογο των ανατομικών όρων και δομών για να ανατρέξετε από πριν το μάθημα. Ελπίζουμε να σας βοηθήσει να επιτύχετε το μέγιστο όφελος από τη συμμετοχή σας.


Εκπαιδευτής

Kaare Nielsen, PT, DO

Διαβάστε το βιογραφικό του.  

Το μάθημα διδάσκεται στα αγγλικά με διερμηνεία στα ελληνικά

Ο Kaare Nielsen είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής του Barral Institute International.


Χώρος Διεξαγωγής:

Ιωνικό Κέντρο

Λυσίου 11, 10556, Αθήνα


Ώρες Παρακολούθησης:

9:00 - 17:00 (αν δεν έχει ολοκληρωθεί η πρακτική σας εξάσκηση μπορεί να χρειαστεί να μείνετε και ως τις 18:00).

Έναρξη στις 8:30 μόνο την πρώτη ημέρα του σεμιναρίου.

Πληροφορίες:

τηλ: 6948079564, Κυριάκος Καραμπατζιάκης


Κόστος συμμετοχής και Πληρωμή:

  • Early Bird εγγραφή: 640 ευρώ με πλήρη εξόφληση ως τις 28/02/2020
  • 730  ευρώ κανονική τιμή

Η κράτηση της θέσης γίνεται με την κατάθεση προκαταβολής 340 ευρώ
στο λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς.

ΙΒΑΝ: GR11 0172 0720 0050 7208 7357 367

 

Δικαιούχος: ERGOTHERAPEIA I.K.E.


Είστε έτοιμοι: Δηλώστε συμμετοχή εδώ 

 

Αίτηση Εγγραφής

Read 450 times Last modified on Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 11:07