Διαχείριση Νοητικής Υστέρησης

Τι είναι Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής Υπερκινητικότητας
29/06/2020
INTELLECTUAL-DISABILITY
Διάγνωση Νοητικής Υστέρησης
29/06/2020

Υπάρχουν χιλιάδες οργανισμοί σε όλο τον κόσμο ότι παρέχουν βοήθεια για τα άτομα με αναπτυξιακές αναπηρίες. Περιλαμβάνουν κρατικούς οργανισμούς, επικερδείς και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ιδιωτικές επιχειρήσεις. Μέσα σε ένα οργανισμό θα μπορούσαν να υπάρχουν υπηρεσίες οι οποίες περιλαμβάνουν πλήρως εξοπλισμένες κατοικίες, ημερήσια προγράμματα αποκατάστασης που μοιάζουν με σχολεία, εργαστήρια όπου τα άτομα με ειδικές ανάγκες μπορούν να λάβουν θέσεις εργασίας, προγράμματα που βοηθούν τα άτομα με αναπτυξιακές αναπηρίες να αποκτήσουν θέσεις εργασίας στην κοινότητα, προγράμματα που παρέχουν στήριξη σε άτομα με αναπτυξιακές αναπηρίες που έχουν δικά τους διαμερίσματα, προγράμματα που τους βοηθούν με την ανατροφή των παιδιών τους, και πολλά άλλα. Υπάρχουν επίσης πολλοί οργανισμοί και προγράμματα για τους γονείς των παιδιών με αναπτυξιακές διαταραχές.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν ειδικά προγράμματα που τα άτομα με αναπτυξιακές αναπηρίες μπορούν να συμμετέχουν, όπου μαθαίνουν τις βασικές δεξιότητες ζωής. Αυτοί οι «στόχοι» μπορεί να παίρνουν πολύ περισσότερο χρόνο για να επιτευχθούν, αλλά ο απώτερος στόχος είναι η ανεξαρτησία. Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε, από την ανεξαρτησία στο βούρτσισμα δοντιών ως την ανεξαρτησία σε μία ανεξάρτητη κατοικία. Τα άτομα με αναπτυξιακές αναπηρίες μαθαίνουν σε όλη τους τη ζωή και μπορούν να αποκτήσουν πολλές νέες δεξιότητες, ακόμη και σε προχωρημένη ηλικία με τη βοήθεια των οικογενειών, των φροντιστών τους, των ιατρών και των ανθρώπων που συντονίζουν τις προσπάθειες όλων αυτών των ανθρώπων.

Μολονότι δεν υπάρχει ειδική φαρμακευτική αγωγή για τη Νοητική Υστέρηση, πολλοί άνθρωποι με αναπτυξιακές αναπηρίες έχουν περαιτέρω ιατρικές επιπλοκές και μπορεί να χρειαστούν κάποια φάρμακα. Η χρήση ψυχοτρόπων φαρμάκων όπως οι βενζοδιαζεπίνες σε άτομα με νοητική υστέρηση απαιτεί παρακολούθηση και επαγρύπνηση καθώς συνήθως εμφανίζονται παρενέργειες που συχνά οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα όπως προβλήματα συμπεριφοράς και ψυχιατρικά προβλήματα.

Πηγή:http://en.wikipedia.org/wiki/Mental_retardation

Comments are closed.